Friday, June 20, 2014

Si Kerinting

Seminggu yang sangat panjang bagi aku. Kalau ikutkan beban kerja memang banyak campur lagi nak melayan karenah dan ragam manusia. 



Suddenly i miss my talkative little sister ever, Si Kerinting. Selalunya susah nak borak dengan dia, aku call pagi dari office dia dah ke sekolah. If call malam2 dia ke kelas qiraati or malas nak bercakap dengan aku or tengah sibuk main anak kucing. Today si kerinting rajin pulak borak dengan aku. Dengar suaranya pun dah buat aku happy ;)


Teringat 2 minggu lepas nak naik bas ke KL, dia pesan supaya bawak balik fail pink dia hari tu. Dia letak surat utk dikirim ke majalah Barbie. Obsess dengan Barbie betul ni. Kalau ada iklan Barbie yang baru mesti adik cakap


'Along tolong belikan Barbie baru keluar ni'

Mind you she is good in talking and convincing people. Haha.

Tapi aku buat tak dengar aje. Keluar pulak iklan my little pony.

'Long nak ni jgkk'

Pengsan akak.. haha. 




Sunday, June 15, 2014

Ais krim mcd

I spent my weekend with doing laundry, ironing and keeping my room clean. I usually do my laundry when i feel bored or stress. Haha.  Ada orang release stress dengan memasak kan? Well i do it sometimes.. cuma tak ada ingredients pulak kat dapur. I am good at giving excuses..hahah.


I now spending my sunday in midvalley. I need faster connection to update blog so.. here i am lepaking by myself in mcd.


Bila masuk mcd surely teringat kat sorang member ni, K. Dia memang hantu ais krim mcd until now bila aku makan ais krim mesti teringat kat dia. K now is studying in Alexandria. Weh sis cepat la habis belajar..if only she heard me. Haha


Ok.. i gotta go.

Friday, June 13, 2014

Demi kampung

Minggu lepas dan minggu sebelum tu berturut-turut aku balik.. duit masa tenaga habis diperah tak apa, janji boleh balik. hahaha. masa nak balik energy level 100%. masa masuk office hari isnit tu energy tinggal 10% je. kalau dah zero aku rasa dah lama flat. tapi sebab nak balik jugak kan.. maka begitu lah. 

Demi balik. hahah

Saturday, May 31, 2014

De stressing Day at Setia City Mall

Last two weeks aku rasa busy sangat, bila sampai Friday rasa macam fuhhh.. Finally Friday is coming! feeling gitu. so terus google apa nak buat weekend tu. 


I search on the famous place in Kuala Lumpur, Selangor, Melaka. Click.
The best food in KL. Click.


Only food can release my stress!!


Buzzed one of my BFF and asked her to go out. Then on the next day, i found myself in a KTM leaving KL, a busy city and my friend fetched me at nearby station and suddenly we stranded in Setia City Mall. hahha! One of the main activity of the day was playing kite at the park in front of the mall.



What ever it is, makan first. We chose The Manhattan Fish Market indulging our taste buds.









Mashed potato. The taste is good.








Fish and Chips. i really like the salad, very refreshing. sedap! ada satu lagi food lupa nak snap. hahah!  


lepas makan, me and E pusing satu mall, hop on each shop for window shopping. kaki pun dah penat sebab banyak pusing kedai makan and its tea time! we chose Delicious, which is located at G Floor, near to the park. I like the ambiance of the restaurant, suits for relax and laid back youngster. the waiter also friendly and helpful. You should drop by here once in your life.






that was our eclair.





E's hot chocolate and marshmallow. Pekat dan lazat!






My salted caramel latte (kalau tak silap). Yummy






Ni time dah nak gelap, they on the romantic light. hehehe. lepas menambah kalori dalam badan, lepak kejap kat park depan tu tapi tak main layang2 pun sebab malas nak ambik kat dalam kereta. so we just borak2 kosong, cakap pasal study, kerja, love and relationship. My one week of workload de stress after one full day lepaking session. sometimes, we just need for our self. It is nice to have someone to talk to, listen to our problem and giving motivation to each other especially we you feeling down. Rileks guys, i am not that depressed but still, my daily work load gives me some impact. nak tido pun kadang2 tak lena ok..haha. However, everyone has problem kan? it just that how we handle the problem so that it wont affect our routine. keeping it to yourself is not healthy for your heart i must say. so, release your stress and you can fly higher :) 







I must put this in blog sebab ais krim ni sedap sangat. ice cream from farm fresh kat Mid valley, in front of La Boheme Bakery Shop :P